Home » Maak de reis naar binnen en verbind met je innerlijk kind

Maak de reis naar binnen en verbind met je innerlijk kind

In zijn baanbrekende boek Power vs. force – the hidden determinants of human behavior schrijft Dr. David R. Hawkins (1927-2012): “Reason does not of itself provide a guide to truth. It produces massive amounts of information and documentation, but lacks the capability to resolve discrepancies in data and conclusions. (…) Although Reason is highly effective in a technical world where the methodologies of logic dominate, Reason itself, paradoxically, is the major block to reaching higher levels of consciousness.

Dit inzicht maakt onder meer duidelijk waarom ook heel rationeel ingestelde mensen, ondanks de soms overdonderende wetenschappelijke argumenten, helemaal niet lijken te vatten of zelfs ontkennen wat er met deze wereld echt aan de hand is. Denk aan het klimaatprobleem. Om dit probleem te vatten heb je behalve de ratio duidelijk ook een ander, hoger bewustzijnsniveau nodig. Met de ratio alleen kom je er niet.

Hawkins maakt ook duidelijk waarom je het vaak eindeloze denken en piekeren, met alle drukte in je hoofd tot gevolg, niet zomaar on hold kunt zetten door erover te denken, door nog meer te denken. Het denken kan zichzelf niet stilleggen. Als je de neiging hebt om in je hoofd te leven – wie niet tegenwoordig? – zal een extra ‘denkoefening’ weinig soelaas bieden.

Om het denken tot bedaren te brengen is het nodig om voorbij het denken te kijken – alleen daar vind je rust en stilte.

De vraag is: hoe doe je dit, hoe geraak je voorbij je gedachten? – Wist je trouwens dat er elke dag 50 à 60.000 gedachten door je hoofd flitsen, waarvan 70 procent negatieve dus niet-behulpzame gedachten!

Om je te laten ervaren hoe het voelt om even helemaal niet te denken heb ik een speciale coachingsessie ontwikkeld. De sessie (2 uur) is heel bijzonder omdat je in een diepe trance – volgens de regels van de kunst van de Ericksoniaanse hypnose – terug verbinding maakt met je innerlijk kind.
Dr. Milton Erickson heeft aangetoond dat deze vorm van trance bij iedereen werkt, ongeacht de felheid van je denken.

De belangrijkste eigenschap van je innerlijk kind is dat het (bijna) niet denkt. Het piekert niet over gisteren. Het maakt zich geen zorgen over morgen. Het wordt niet verlamd door angst, wel integendeel. Het voelt zich vrij. Het is in flow in het hier en nu. Door je als volwassene opnieuw met je innerlijk kind te verbinden, voel je je rustig en bevrijd van alle drukte in je hoofd.

‘Verbind met je innerlijk kind’ is een reis naar binnen. Je wordt er helemaal stil van!

Meer weten? Stuur me gerust een bericht: luc@sephira.be

Reactie van Deborah (52), ongeveer een maand na de sessie:

“Ik koester nog steeds mijn vrije kind en ik moet je eerlijk zeggen dat ik het echt een verrijking vind. Dus de sessie heeft me veel positiefs gebracht. Ik heb het gevoel dat ik vrijer kan leven, veel meer rekening kan houden met het vrije kind binnenin. Is dat niet super? Ik raad het iedereen aan.”


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share
Share