Home » Coaching is gericht op zelfkennis en zelfontwikkeling

Coaching is gericht op zelfkennis en zelfontwikkeling

stress-111425_1920
surreal-1768205_1920
sunset-3102750_1920

“Als je niet weet waar je heen gaat, eindig je waarschijnlijk ergens anders”

dr. Laurence J. Peter

Coaching is een alledaags woord geworden. Het komt voor in de sport, de bedrijfswereld en meer en meer ook in de persoonlijke levenssfeer. Het is een vlag die vele ladingen dekt. Doorgaans wordt coaching gezien als een gespreksvorm waarbij alles draait om luisteren, ondersteunen, vragen stellen, opvolgen, advies geven.

Wij bij Sephira zien coaching in een breder verband: oplossingsgericht en vooral gericht op zelfontwikkeling. Wij zien coaching als een nieuwe gespreksvorm, een ontmoeting waarbij de coach het eigen vermogen tot zelfsturing bij de cliënt aanwendt om een vooropgesteld doel te bereiken.

Onderweg wordt zelfreflectie gestimuleerd, brengen we nieuwe inzichten bij en begeleiden we via concrete oefeningen. Op die manier komt bewustwording op gang. Bewustwording is dé stap naar een blijvende verandering.

Coaching is een instrument om mensen te laten bewegen, om ze ‘te leren leren’, om ze zichzelf te laten ontdekken. De mens is immers een autonoom en zelfsturend wezen, in staat om verantwoordelijk te handelen. In het aangemelde probleem kun je ‘het probleem’ zien, of – en dan wordt het interessant – je kunt focussen op de uitdaging, de leerpunten, de ontwikkelingskansen.

De sleutel is niet: wat gaat er mis, wat werkt er niet? De vraag is: wat gaat er goed, wat werkt er wel? Zo komen we samen een heel eind verder.

Simpel uitgedrukt: als coach helpen we de cliënt om opnieuw op een effectieve manier gebruik te maken van de eigen mogelijkheden, en dit in een context van respect, openheid en vertrouwen.

Contacteer ons voor bijkomende informatie of maak meteen een afspraak.

Luc Van De Steene +32 (0)486 89 76 33 of mail naar luc@sephira.be 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share
Share