Home » Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

psychology-2001850_1920
human-2944065_1920
girl-2696947_1280

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

previous arrow
next arrow

Wie de ander kent, is wijs

Wie zichzelf kent, is verlicht

Lao Zi, Dao De Jing, soetra 33

Mensen stimuleren en zo begeleiden dat ze op een respectvolle, ontspannen en creatieve manier meer uit zichzelf halen en de eigen hulpbronnen optimaal leren benutten. Dat is onze bekommernis en vanuit deze bekommernis bieden we coachingtrajecten en inspirerende trainingssessies en workshops aan.

We werken altijd ontwikkelingsgericht en we besteden veel aandacht aan zelfzorg en zelfregulering. Ons aanbod:

 • personal coaching
 • hypnotherapie
 • OCP of Ontwikkelingsgericht Coachen van mensen met Perfectionisme
 • Ericksoniaanse trance/hypnose
 • EFT of Emotional Freedom Technique 
 • loopbaanbegeleiding
 • zelfkennis en zelfontwikkeling

Wat zit er in je rugzak?

Hoe mooi de kindertijd meestal ook was, toch zijn er allerlei tekorten die diepe emotionele wonden nalaten. Het is belangrijk dat deze wonden alsnog kunnen helen.

Van alle diersoorten is de mens veruit het langst afhankelijk van de ouders. Als deze periode helemaal niet zo zorgeloos verloopt, bijvoorbeeld omdat je als kind voor je zieke of zwakke ouder moet zorgen, zal de vertrouwensband geschonden zijn, en later ook het zelfvertrouwen.

Een kind zal niettemin willen overleven en om te overleven wordt de pijn verdrongen (in het kind-bewustzijn) en vervolgens veiliggesteld door er een muur van ontkenning rond te bouwen. De diepe pijn blijft in het zenuwstelsel en wordt een soort van survival energy.

Emotionele littekens verhinderen om te doen wat je wil doen.

 1. Weinig vertrouwen voelen in de kindertijd, soms met pestgedrag erbovenop, zorgt voor een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.
 2. Trauma leidt tot bindings- en verlatingsangst en moeilijkheden om te genieten.
 3. Een autoritaire afstraffende opvoeding leidt tot angst voor mannen en/of vrouwen.
 4. Wie opgroeit met gevoelens van waardeloosheid zal denken dat er iets mis was met hem/haar. Om deze gevoelens tegen te gaan zal de volwassene onbewust bevestiging en goedkeuring blijven zoeken bij anderen.
 5. Perfectionisme komt dikwijls voor. Het is een onbewust en vaak hardnekkig copingmechanisme om met de pijn van weleer om te gaan. Het uit zich onder meer in compulsief gedrag, altijd bezig moeten zijn en excessief hard werken. Het is een zelfdestructief patroon.
 6. Zelfzorg en zelfregulering zijn de grote uitdaging.
 7. Een andere manier om de pijn te verzachten is je te verliezen in allerlei verslaving: niet alleen hard werken maar ook middelengebruik, medicatie, alcohol, cafeïne, games, smartphone, etc.
 8. Emotionele littekens en andere bagage staan een stabiele partnerrelatie in de weg.
 9. Ons lichaam heeft een eigen geheugen. Veel chronische stress en fysieke gewrichtspijn worden veroorzaakt door emotioneel tekort waaraan we geen bewuste herinnering hebben.
 10. Emotioneel trauma leidt er ook toe dat je afgesneden geraakt van je gevoel. Het denken komt in de plaats en kan je soms danig uit balans brengen.

Tot slot. Je hoeft je volwassen leven helemaal niet te laten bepalen door de emotionele littekens van je kindertijd. Het is best wel mogelijk om de beperkingen te overstijgen en boven de pijn en de schaamte uit te stijgen. Op een bepaald moment sta je voor de keuze: wil ik gelijk hebben of wil ik gelukkig zijn. It is up to you.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share
Share