Home » Uncategorized » Je eigen leven, begin eraan!

Je eigen leven, begin eraan!

Gratis infoavond

De drukte en onrust in ons hoofd, de zogenoemde inner voices, zijn om te beginnen een signaal. Ze zijn een gevolg van de vaak fnuikende conditionering in het al dan niet verre verleden. Pas door ernaar te kijken en er afstand van te doen – de angsten, de belemmerende gedachten, etc. – komt er ruimte vrij en krijgt transformatie een echte kans. Dan ben je klaar om je eigen leven te beginnen leiden, en niet langer dat van een ander, want dit laatste doe je op automatische piloot.

Hypnotherapie is de toepassing van hypnose (of trance) in een therapeutische context. In zo’n context is het belangrijk om eerst in kaart te brengen hoe de conditionering uit het verleden (onbewust) nog een rol speelt in het heden. Het hier en nu is dus het uitgangspunt. We gaan niet ploeteren in dat verleden. Waarom? Het leven spiegelt onze conditionering aan ons terug in de vorm van onze relaties, allerlei levensomstandigheden en veelvoorkomende levensproblemen. Ook in de patronen die we onderweg hebben aangenomen als verdediging tegen de buitenwereld.

Hoe zit dat precies? Ik ga er tijdens de infoavond verder op in… Ons brein is geconditioneerd door vorige generaties, door de omgeving (epigenetica), de maatschappij, door alle activiteiten en druk van buitenaf. Het wordt als het ware geprogrammeerd, en dit gedurende de meest gevoelige fase in ons leven (tot 7 jaar). Dit wisten de jezuïeten al vierhonderd jaar geleden. Tegenwoordig bestaat er in dit verband nog steeds veel knowledge resistance, wat eigenlijk neerkomt op consciousness resistance.

Om over na te denken: zou ‘consciousness development‘, of ‘consciousness creation‘ zoals het ook wordt genoemd, niet datgene kunnen zijn wat de homo sapiens zo hard nodig heeft om te kunnen overleven?

Het jonge, nog onvolgroeide kinderbrein bevindt zich tot 6 à 7 jaar in een permanente diepe trance, de zogenoemde thèta-staat. In deze state of mind komt de conditionering tot stand, simpelweg door observatie. Hypnose is niets meer of minder dan een geïnduceerde vorm van deze ‘natuurlijke’ trance. In deze trance wordt er van alles mogelijk wat alleen met het denken onmogelijk is. Het onbewuste brein is 200.000 keer krachtiger dan het bewuste brein.

In dit korte filmpje legt dr. Bruce Lipton uit wat de thèta-staat is: https://youtu.be/p4GET5_Juw4

Hypnose – ik beoefen de Ericksoniaanse aanpak – is een eenvoudige en efficiënte methode voor bewustwording, voor herprogrammering en transformatie.

Zin in een kennismaking? Kom dan naar de gratis infoavond:
donderdag 5 maart, van 19 tot ± 21 uur
donderdag 19 maart, van 19 tot ± 21 uur

Sephira, Korte Nieuwstraat 12, 9300 Aalst
No worry, carnaval is voorbij. Parking Keizershallen zal helaas pas vanaf 6 maart terug toegankelijk zijn. Je kunt terecht in de ondergrondse van de Hopmarkt.

Graag inschrijven via luc@sephira.be

Welkom!

Zin in inzicht? Lees dit.

JK zijn de initialen van Jiddu Krishnamurti (1895-1986), een van de grootste denkers van onze tijd. DB zijn de initialen van de wereldvermaarde natuurkundige David Bohm (1917-1992).
Share
Share
Share